Tervehdys! Olen valmistunut työnohjaajaksi 2019. Pohjakoulutukseltani olen varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Minut sai innostumaan työnohjauksesta oma haluni kehittyä työntekijänä sekä halu auttaa muita jaksamaan työssään. Haluaisin, että työntekijät voisivat hyvin työssään ja kokisivat, että heidän vahvuutensa ja osaamisensa voisi olla voimavarana koko työyhteisölle. Olen täysin vakuuttunut siitä, että ratkaisukeskeisenä työnohjaajana minulla on juuri niitä avaimia käytössäni, joiden avulla pystyn käyttämään omaa koko kapasiteettiani toisten hyväksi.

Erityisen tärkeänä näen esimiesten työnohjauksen. He kun ovat monen paineen alla ja paineet monesta suunnasta ovat kovat. Tästä aihepiiristä tein lopputyönikin. Valmistumiseni jälkeenkin olen lukenut monia johtamiseen liittyviä kirjoja, jotka vain lisäävät intoani ja avaavat minulle johtamisen haastetta ja sitä, miten työnohjauksella voitaisiin esimiehisyyttä tukea. Itsekin olen n. vuoden verran saanut ”maistaa” johtajuutta, joten vähän osaan samaistua niihin paineisiin.

Ratkaisukeskeisyys on viitekehyksenä mielestäni ainoa, johon pystyn todella samaistumaan. En halua vähätellä ongelmia, mutta niiden loputon penkominen ei vie asioita eteenpäin. Toki ongelmia ei saa sivuuttaakaan, mutta tarkastelen asioita laajemmin ja siihen johdan ohjattavanikin. Pyrin aina löytämään asioista hyvää ”vaikka virkkuukoukulla” kaivaen- niinkuin olen joskus sanonut. 

Minulle on tärkeää luoda tapaamisiin levollinen, rento ilmapiiri ja kuuntelen asioita herkällä korvalla huumoriakaan unohtamatta.

Toisinaan voin käyttää jotain toiminnallisia menetelmiä esim. kuvakortteja tms tunnelmia avamaan, mutta pääsääntöisesti toiminta on yhteistä keskustelua. 

 

 

 

OTA YHTEYTTÄ

Ota meihin yhteyttä niin vastaamme sinulle mahdollisimman pian.